Welkom in 2024

Het thema voor volgend jaar voor Le Coeur du Chemin is Welkom. Welkom is een begroeting om gastvrijheid te tonen aan de bezoekende pelgrims en welkom nodigt hen uit in ons huis en om onderdeel van de uitgebreide Camino-familie te worden. Welkom draagt in zich dat je op een veilige plek bent aangekomen. Een plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn, kunt delen wat je wilt delen en kunt doen wat je wilt doen. Welkom op een plek waar je niet welkom bent vanwege financieel gewin maar vanuit gevoel van verbondenheid. Een broeder-/zusterschap van soortgelijke geesten. Welkom staat voor gastvrijheid (in het Engels Hospitality) en daarom noemen wij onze vrijwilligers die de gîte beheren Hospitalero’s, zij zijn onze verwelkomers. In 2024 kun je mogelijk Anneke, Ans, Arno, Cees, Diana, Filip, Hermien, Joost, Liesbeth, Marion, Marco, Nannette, Ruud en Ton ontmoeten. Alle hospitalero’s zijn ervaren Camino-wandelaars, spreken Nederlands (en Engels, Duits en een beetje Frans) en staan klaar om de pelgrims te verwelkomen.

 

In 2024 worden de pelgrims verwelkomd in een gîte met geheel nieuwe badkamers en toiletten. Er komen twee douches in plaats van één en de douchecabines zijn erg groot met een bankje en spiegel. Het belangrijkste om naar uit te kijken na een lange dag wandelen is een warme verkwikkende douche. Ook de toiletten zijn ruim, waardoor je de deur niet open hoeft te houden om erin te passen als je meer dan 1,90 meter lang bent. Momenteel is dit allemaal voor 85% gereed en begin april moet het worden afgemaakt.

 

Ook de website wordt aangepast. Vanwege persoonlijke zorgen over de veiligheid en het eigendom van gegevens op Facebook (die steeds belangrijker worden in het licht van ontwikkelingen als AI), zullen alle persoonlijke blogs en nieuwsbrieven alleen beschikbaar zijn op de website en is een login op de website vereist om toegang te krijgen. Dit is jammer, aangezien ik de functionaliteiten van Facebook, zoals interacties, gemakkelijke toegang etc, leuk vond, maar ze wegen niet op tegen de nadelen.

 

Wat u al kunt zien is dat de vernieuwde website route-informatie geeft, zowel rondom als naar onze gîte. Dankzij Marco hebben we een zeer goede alternatieve wandelroute gedocumenteerd die veel veiliger en mooier is dan de bestaande langs de snelweg D977BIS en slechts 3,5 km langer is, waardoor de totale afstand iets meer dan 15 km vanaf St Réverien bedraagt. Fotoalbum per jaar en onderwerp zijn nu onderdeel van de vernieuwde website.

 

Welkom in 2024, welkom als gewaardeerde lezer van deze nieuwsbrief en ook welkom om te komen logeren. Wij wensen u allen een heel gezond 2024 en moge het u alles brengen wat u verlangt, maar bovenal vrede en harmonie.

 

Team Le Coeur du Chemin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *