Herberg geopend

Op vrijdag 19 mei is de herberg Le  Coeur du Chemin officieel geopend door de burgemeester van Prémery en de President van de Association de Amis en Pèlerins de la voi de Vézelay. Deze laatste organisatie onderhoud de route, de marekeringen en verbind de eigenaren van herbergen en gemeenten langs de route. Het grotere belang is dat er voldoende overnachting mogelijkheden zijn op redelijke afstanden van elkaar.

Na drie toespraken over het belang van de route voor het toerisme in de streek werd de opening verricht door het onthullen van een nieuwe Camino Paal. Deze paal is de derde in een reeks die voert van Accolay (Repose en Repire), Anthien (L’Esprit de Chemin) naar Le Breuil (gemeente Prémery) Le Coeur du Chemin. Naast de Route markeren de palen ook de aanwezigheid van een Pelgrimsherberg op basis van het donativo principe. De palen zijn gemaakt door de uit Nederland (wintelre) afkomstige kunstenaar Jack Wilting, die deze palen geheel belangenloos heeft gemaakt.

Tijdens de afsluitende borrel werd ook nog een beeld van Sint Jakobus daterend uit de 16 eeuw onthuld. Het is een uniek exemplaar dat de tand des tijds wonderbaarlijk heeft doorstaan en oorspronkelijk ook uit de Bourgondië komt. Na een omzwerving door Europe onder andere via België en Nederland is het beeld weer terug bij zijn oorsprong.

1 thought on “Herberg geopend”

  1. M van Rooijen

    Ha Ruud, leuk om te lezen! Wel jammer van de kleine watersnood onder het huis. Maar dat fix je wel weer toch!
    Misschien is het stilte voor de storm en moet je straks echt aan de bak 😉 op het krantenartikel mag je best trots zijn. We wensen je veel succes deze zomer!
    Marlène en paul

Comments are closed.