2024 Acceuil Pèlerin vol liefde

Einde van het seizoen 2024 en wat blijft je dan bij ? Zoveel pelgrims, zoveel ontmoetingen en zoveel liefde. Liefde tussen stelletjes die elkaar net 3 dagen kennen, liefde tussen paren die al meer dan 40 jaar samen zijn, liefde tussen gasten die net 5 dagen getrouwd zijn, liefde voor het lopen maar ook het zoeken naar een verloren liefde, situaties met onmogelijke liefdes of het vinden van nieuwe liefde. De herberg heette natuurlijk als “Le Coeur du Chemin”, maar “Acceuil Pelerin vol Liefde” zou ook niet mistaan. Op de website staat de nieuwe fotoshow 2024 en daar straalt de blijdschap en liefde vanaf.

 

Waren er dan geen dieptepunten ? Nou eigenlijk niet of het moet het struikelen van een pelgrim over een drempel zijn geweest of het sluiten van de gîte gedurende 1 week ivm met noodzakelijk medisch bezoek in Nederland. Dit is allemaal goed afgelopen. Wat natuurlijk niet meezat was het weer. Zeer nat en koud voorjaar gevolgd door een aardige, maar nog steeds natte zomer en najaar. Het gras heeft er in ieder geval nog nooit zo mooi bij gestaan. Helaas geldt dat niet voor alle bomen maar we zullen zien hoe zich dat volgend jaar herstelt.

 

Het totale aantal pelgrims viel ook wat tegen, zo’n 15% lager dan het jaar ervoor. Met name de Nederlandse pelgrims waren er significant minder. Daardoor waren de Franse pelgrims de grootste groep. Dit kan duiden op het feit dat er minder lange afstandspelgrims waren (Nederlanders, Duitsers en Belgen) die vanuit huis vertrokken en meer pelgrims die 1 of 2 weken liepen vanaf Vézelay. Wel 7 nieuwe nationaliteiten die langs kwamen waardoor het totale aantal nationaliteiten dat bij Le Coeur du Chemin heeft overnacht op 28 komt. Dit jaar sprong een vluchteling uit Afghanistan, een blanke Namibiaanse, twee Argentijnen en drie Nieuw-Zeelanders eruit. Ook aardig om te weten is dat meer dan 50% van de gasten onder de 60 jaar waren.

 

De verbouwingen in het gîte deel zijn geheel afgerond met twee nieuwe douches en twee nieuwe toiletten. Ook dit kun je bekijken op de website bij de fotoshow Interieur. Een van de andere hoogtepunten was het herstel van 5 meter tuinmuur en het maken van een nieuwe buitentrap. Door de regen en slakken heeft de moestuin niets opgeleverd, maar het ligt er keurig bij voor een goed moestuinseizoen volgend jaar. Vrijwel al het houtwerk aan de buitenkant is geschilderd dus het staat er prachtig bij. Dit alles was mogelijk dank zij de hulp van vele vrijwilligers. Grote dank daarvoor.

Het was een mooi seizoen en na de winterse rustperiode er volgend jaar weer volop tegenaan.

 

Team Le Coeur du Chemin


Return Home

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *